Продължете към съдържанието
Home » Авиокомпании и туроператори дискутират нови редовни линии от Черноморието с фокус Бургас

Авиокомпании и туроператори дискутират нови редовни линии от Черноморието с фокус Бургас

Днес, 22 февруари, от 13:00 часа в зала „Компас“ на хотел „България“ в град Бургас ще се проведе първия Регионален форум за авиосвързаност и туризъм. Събитието се организира по инициатива на асоциация „Рафаел – инфо, култура и туризъм“ – Бургас с любезното съдействие на Община Бургас и партньорството на Асоциацията на Българската авиационна индустрия (АБАИ), Министерството на туризма и концесионерът на морските летища „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД.

Форумът акцентира върху неизползвани възможности за авиосвързаност и туризъм с реализирането на нови полети с фокус от/до летище Бургас, казва Валентин Атанасов, от „Рафаел-инфо, култура и туризъм“. Той ще насочи вниманието към успешно осъществяване, развитие и целогодишно задържане на нови дестинации, чрез общо сътрудничество и комуникация между авиосектора, туристическия бранш и туристическите региони.

                Идеята на форума е обединение на авиационния и туристическия сектор с цел по-бързото пълно възстановяване на все още слабите въздушен трафик и пътникопоток. Програмата е разделена на четири панела. В първата част Тодор Иванджиков – председател на АБАИ, ще запознае аудиторията с актуалното състояние на българската и световна авиация, която се оказа най-засегната от ефекта на Covid кризата. Факт е, че авиосекторът се опитва да се възстановява, но това се случва с изключително бавни темпове. В същото време представители на АБАИ успяха да превърнат пандемията във възможност за реализиране на нови програми, които се оказаха печеливши.

                Мероприятието ще продължи с обсъждане на нови варианти за авиосвързаност от летищата Бургас и Варна. От българската авиокомпания GullivAir ще представят техните виждания за рентабилността от редовна линия Бургас – Белград и ще наблегнат на полетите в района на Балканите, като последните могат да бъдат център за привличане на туристи.

                В третата част от програмата д-р Франк Кванте – изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД ще запознае присъстващите с евентуалните линии от морските летища през предстоящия летен сезон 2022.

В последния панел ще се проведе дискусия с туроператорите и ще бъдат обсъдени възможностите за превръщането на сезонната линия Бургас – Виена, изпълнявана от а/к Lauda Air в редовна. Ще бъдат дискутирани нови опции за авиосвързаност и привличане на туристи.