Продължете към съдържанието
Home » АБАИ с представител на European Drone Forum 2021

АБАИ с представител на European Drone Forum 2021

На 15 ноември 2021 година, председателят на Асоциацията на Българската авиационна индустрия (АБАИ) Тодор Иванджиков ще вземе участие в Европейския форум за дроновете 2021 (European Drone Forum 2021). Тазгодишното издание на мащабното събитие ще се състои в Кьолн и се организира от UAV DACH e.V. – асоциация на безпилотната авиация със съдействието на Европейската агенция за безопасност (EASA) и Федералното Министерство на транспорта и дигиталната инфраструктура на Германия.

European Drone Forum 2021 се провежда от 2018 г. и събира на едно място всички заинтересовани страни от сектора на Безпилотната авиация във всички нейни аспекти, а именно: правни, оперативни, безопасни и технически.

По време на Форума ще се проведат различни дискусии в т.ч.:

  • За прилагане на хармонизирани европейски закони, в частност обсъждане на IR (EU) 2019/947 за опериране на безпилотни въздухоплавателни апарати (UAS)
  • Планираното интегриране във въздушното пространство на системата U-Space

От EASA са поканили представители на всякакви фирми в авиационния сектор в Европа, които да споделят своя опит към днешна дата. По време на конференцията гостите ще бъдат запознати с най-новите технологии в сектора на безпилотните летателни апарати. Ще бъде представена и практическа за различните системи, мрежи и възможности. Последното ще бъде предпоставка за провеждане на дискусии с реални системи и услуги.