Продължете към съдържанието
Home » Ценни пощенски марки бяха валидирани по време на „Срещата на поколенията“ във Военна академия

Ценни пощенски марки бяха валидирани по време на „Срещата на поколенията“ във Военна академия

Четири пощенски марки бяха валидирани вчера, 14 октомври, по време на ежегодната „Среща на поколенията“, която се състоя във Военна академия „Г. С. Раковски“. Това научи екип на АБАИ, присъствал на мероприятието. То премина под мотото „Подкрепа на младежкия, професионалния и научния устрем“, посветена на празника на българските Военновъздушни сили – 16 октомври, 105-та годишнина на изтребителната авиация и 62 години от създаването на катедра „Военновъздушни сили и противовъздушна отбрана“ в Академията. Организатори бяха Военна академия, Командването на ВВС и Фондация „Български Военновъздушни сили“. На четвъртата по ред „Среща на поколенията“ присъстваха генерали и офицери, служили десетки години във ВВС.

                Генерал-майор д-р Груди Ангелов, генерал-майор Димитър Петров, главният изпълнителен директор на Български пощи Деян Дънешки и командирът на авиобаза „Граф Игнатиево“ бригаден генерал Николай Русев валидираха марка „70 години авиобаза Граф Игнатиево“. На това филателно издание са четири марки с четири изтребители и четирима герои на бойната ни авиация: военните пилоти старши лейтенант Илия Еленски, капитан Тодор Трифонов, капитан Георги Разсолков и майор Иван Бедрозов, допринесли за усвояване на нова летателна техника за защитата на въздушното ни пространство. За техните подвизи разказа генерал-майор Петров. Художник на марката е Емилиян Станкев.

                „Благодаря на ветераните за издигане на престижа на Военновъздушните ни сили“ се посочва в поздравителния адрес от президента и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили генерал-майор от запаса д-р Румен Радев. Приветствието прочете съветникът на държавния глава по сигурност и отбрана военният пилот полковник от запаса Илия Милушев.