Продължете към съдържанието
Home » АБАИ ще уважи „Срещата на поколенията“ във Военна академия по повод празника на ВВС

АБАИ ще уважи „Срещата на поколенията“ във Военна академия по повод празника на ВВС

Днес, 14 октомври, Асоциацията на Българската авиационна индустрия (АБАИ) ще се присъедини към празничните мероприятия по повод 109 години от създаването на Българските Военновъздушни сили (ВВС) – 16 октомври. Председателят Тодор Иванджиков ще присъства на ежегодната „Среща на поколенията“ във Военна академия „Г. С. Раковски“. Тя се организира от Фондация „Български ВВС“. Авиационните ни ветерани ще имат възможност да се срещнат и да си припомнят славните времена.

„Срещата на поколенията“ във Военна академия ще премине по темата „Подкрепа на младежкия, професионален и научен устрем“. Очаква се срещата да уважи и командирът на ВВС – генерал-майор Димитър Петров. Пълната програма на събитието може да видите тук:

Междувременно от Фондация „Български ВВС“ съобщиха, че мероприятия на авиоветераните ще се състоят и в Пловдив, и Стара Загора.

Пловдив

По случай 109 години от създаването на Българската Авиация Инициативен комитет Ви организира на 16 октомври 2021 г. от 12:00 часа празникът да се отбележи в ресторант Южен Полъх (до Полиграфията).

Стара Загора

Традиционната среща на вертолетчиците за празника на ВВС е на 15.10.2021 г. от 18.00 ч. в парка до вертолет Ми-24, борд N 109. Във връзка с това, че ни предстои честване следващата година (2022) на 40 години от основаването на 13 впбв Стара Загора, ще е необходимо набиране на средства за подмяна на таблата на вертолета и други нужди, за целта ще бъде предложена хубава ракия в юбилейна бутилка. Предвид епидемиологичната обстановка срещата ще се проведе в парка.