Продължете към съдържанието
Home » Пореден успех: GullivAir поднови официално редовните полети София – Скопие

Пореден успех: GullivAir поднови официално редовните полети София – Скопие

Авиокомпания GullivAir – член на Асоциацията на българската авиационна индустрия, продължава с успешното развитие на своята бизнес стратегия. Днес, 26 март, въздушният превозвач възобнови редовните полети между София и Скопие.  

Полет GBG311 на GullivAir със самолет ATR-72-600 (рег. LZ-DAH) излетя от летище София за столицата на Северна Македония в 06:07 часа. Той продължи точно половин час и кацна в Скопие в 06:41 часа българско време. На борда за Скопие имаше 22-ма пътници, а обратно за София – 14.  

След кацането Янко Иванов – отговорен ръководител на GullivAir каза: 

Радвам се, че успяхме да подновим въздушната линия София – Скопие. Тя е възможност за бърз и удобен превоз за гражданите на двете държави, независимо от това дали става въпрос за бизнес пътувания или за туристически такива.“  

В Република Северна Македония самолетът бе посрещнат с традиционната по този повод водна арка. На аеропорта беше министърът на транспорта на съседите Благой Бочварски, който заяви:  

Радва ме, че много бързо постигнахме съгласие и заедно с Република България установихме тази линия. Работите се движат в желаната посока и вече виждаме резултатите от работата на смесените групи с колегите от България. Полетът София – Скопие от днес започва да функционира и първите пътници вече пристигнаха в Скопие. Пожелавам им добре дошли в нашата държава и изпращам послание, че нашата страна има какво да предложи в областта на туризма.  Оставаме посветени с нашите приятели и в следващия период да намираме решения, с които ще укрепим приятелските отношения и които ще донесат икономически ползи на двете държави.“ 

Полетите между София и Скопие ще се осъществяват два пъти седмично – събота и понеделник. Редовната въздушна линия беше закрита през 2009-та година, но успешно възстановена днес.