Продължете към съдържанието
Home » 109 години Български ВВС: Поздравителен адрес от председателя на АБАИ

109 години Български ВВС: Поздравителен адрес от председателя на АБАИ

Днес, 16-ти октомври, председателят на АБАИ Тодор Иванджиков изпрати поздравителен адрес до генерал-майор Димитър Петров – Командир на Българските Военновъздушни сили, генерал-майор доктор Груди Ангелов – началник на ВА „Г. С. Раковски“ и бригаден генерал Юлиян Радойски – Началник на ВВВУ „Георги Бенковски“ по повод 109 години от създаването на Българските Военновъздушни сили. Ето го и него:

Уважаеми генерал-майор Петров,

Уважаеми генерал-майор доктор Ангелов,

Уважаеми бригаден генерал Радойски,

Уважаеми военнослужещи в редиците на Българските ВВС

От името на Асоциацията на Българската авиационна индустрия (АБАИ) отправям своя поздрав по повод 16-ти октомври – 109 години Български Военновъздушни сили (ВВС) и изказвам своето възхищение от бойния дух, устрема и всеотдайността, с които вие и вашите подчинени продължавате да поддържате и развивате традициите на родната бойна авиация.

Датата 16 октомври 1912 е само началото на славната история на Българските ВВС, които въпреки трудните времена и предизвикателствата, на които са подложени, успяват да съхранят ценностите, дарени от герои като великите Радул Милков, Продан Таракчиев, Димитър Списаревски.

Подобно на Вас, ние също срещаме трудности в това наситено с проблеми кризисно време. Но примерът, който Вие давате е наша отправна точка, която следваме неотлъчно, за да се справяме с всичко, което ни се изправи на пътя.

Бих искал да използвам възможността, да благодаря на ген.-майор д-р Ангелов и бригаден генерал Радойски за доверието, което ни оказаха и ползотворното сътрудничество, което успяхме да изградим. Тепърва ще продължаваме с общи усилия да развиваме новите авиационни кадри и учебно-бойната авиация, така че Българските ВВС да се гордеят с момчетата и момичетата със сини пагони и занапред!

                Моля да приемете най-искрените ми пожелания за крепко здраве и още много успехи!

                Напред и нагоре!

                С уважение,

                Тодор Иванджиков

                Председател на АБАИ