Продължете към съдържанието
Home » „Проект Guiness 2022“: Николай Калайджиев ще се опита да подобри рекорд със самолет

„Проект Guiness 2022“: Николай Калайджиев ще се опита да подобри рекорд със самолет

На 15 октомври от 11:00 часа българският летец Николай Калайджиев ще се опита да подобри световен рекорд на Guinness със самолет. Събитието е наречено „Проект Guiness 2022”. Организатори са РИЦ „Амбициозно Габрово“ и Община Габрово, а мястото – небезизвестното летище Драгановци.

Световният рекорд на Guiness е за най-много излитания и кацания с изпълнение на полет по кръга и набор на височина 1000 фута/305 метра/спрямо терена и кацане преди или в зона от 20 метра с ултралек самолет за 1 час. Сегашният рекорд е 56 излитания и кацания.

Организаторите не са забравили и феновете. Всеки, който сподели това събитие на стената си, покани приятелите си във Facebook и присъства на събитието, ще има възможността да се запише на място в томбола и да спечели полет с Николай Калайджиев в същия ден, веднага след подобряването на световния рекорд.

Припомняме, че през 2021 г. именно Николай Калайджиев подобри световния рекорд на FAI за „по performance speed over a recognized course, round trip със самолет с максимална излетна маса от 300 до 500 кг.“.

Програма:

Начало на събитието 10:00.

Официално откриване 10:30.

Начало на поставянето на рекорда 11:00.

От АБАИ пожелаваме успех на Нико в подобряването на рекорда. Знаем, че можеш да ни зарадваш пак!